1996 ssk girişli kadın ne zaman emekli olur

SGK ilk işe giriş tarihi önemli mi?

Sigorta başlangıç tarihinden önceki sürelere ilişkin olarak yapılan borçlanmalar, sigorta başlangıç tarihini borçlanılan süre kadar geri götürür. Bu bağlamda, sigorta başlangıç tarihiniz adınıza uzun vadeli sigorta kollarına ilk defa prim ödendiği 9 Eylül 2006 tarihi olur.

81 C emeklilik şartları nelerdir?

Fakat kazanılmış hakların korunması adına bu düzenleme 506 sayılı Kanuna eklenen Geçici 81 inci maddenin (C) bendinde yer aldı. SSK (4/1-a) sigortalılarının 15 yıl sigortalılık süresi – 3600 prim ödeme gün sayısı ile emeklilik işlemleri halen bu geçici maddeye istinaden yürütülmektedir.

Sigorta girişi önemli mi?

Bugün itibarıyla sigorta başlangıcının erken emeklilik açısından bir etkisi bulunmuyor. Sadece kadınlar açısından, doğum borçlanması ilk defa sigortalı olunan tarihten sonra doğan çocuklar için yapılabildiğinden, doğumdan önce sigorta başlangıcı yapılmasında yarar var.

SGK ilk işe giriş tarihi ne demek?

Hizmet dökümünüzün üzerinde yer alan "Dönem / Ay" bölümünün altında yazan tarih işe başladığınız tarihtir. Örneğin "199807" yazıyorsa bu 1998 yılının yedinci ayı yani Temmuz ayı anlamına gelmektedir.

SGK geriye dönük işe giriş kaç gün?

İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

SGK aynı gün işe giriş yapılır mı?

Genel kural olarak işe giriş tarihinden bir gün öncesinde yapılması gereken işe giriş bildiriminin ise Pazar günü yapılamayacağına istisnaden, yalnızca pazartesi günleri için geçerli olmak üzere, işe giriş bildirimi pazartesi günü işe girin bir kişi için aynı gün kuruma bildirilebilmektedir.

1984 girişli ne zaman emekli olur?

30 Eylül 1961 doğumluyum. 1984 SSK girişliyim. Şu ana kadar 3600 günüm var. Ne zaman emekli olabilirim? Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz.